Legendarische Verdi neemt afscheid van de sport

Legendarische Verdi neemt afscheid van de sport

In maart staat voor ons The Dutch Masters - Indoor Brabant op de planning! Dit evenement vindt plaats van 12 tot en met 15 maart. Ben jij er ook bij? We houden je alvast op de hoogte van het nieuws rond Indoor Brabant!

Verdi TN

Deze maand maakte Maikel van der Vleuten bekend dat de legendarische sport- en fokhengst Verdi TN tijdens The Dutch Masters - Indoor Brabant sportief afscheid zal nemen. Daarmee sluit de hengst een carrière van ruim 10 jaar topsport af.

 

Sportcarrière

De hengst van Team Nijhof, Kees van den Oetelaar en Stal Van der Vleuten heeft een ongelooflijk palmares opgebouwd. Als sportpaard kent Verdi (v.Quidam de Revel) een abnormale carrière, waarin hij succesvol deelnam aan niet minder dan elf mondiale kampioenschappen. Van Wereldbekerfinales tot tweemaal de Olympische Spelen, onder alle omstandigheden heeft Verdi zijn enorme waarde bewezen. Het sportieve afscheid van deze legendarische hengst staat gepland op zondag 15 maart, voorafgaand aan de Rolex Grand Prix.

 

Ongelofelijk

“Vorig jaar hebben we als eigenaren al eens bij elkaar gezeten en we waren het er met z’n allen over eens er niets mooiers zou zijn dan Verdi op 18-jarige leeftijd op Indoor Brabant afscheid te laten nemen van de sport”, vertelt Henk Jr. Nijhof. “Het is ongelooflijk hoe veel Verdi op het hoogste niveau gepresteerd heeft. Hij sprong als zevenjarige op CSI5* London Olympia al zijn eerste 1.60m-parcours en daarin was hij, met Eric in het zadel, gelijk dubbel nul en geplaatst. De Van der Vleuten’s zijn abnormale paardenmensen en ze hebben Verdi uitstekend gemanaged, daar hebben wij ons ook nooit mee bemoeid. Ze hebben hem altijd gedoseerd ingezet, nooit overvraagt, nooit een Grand Prix en een Wereldbeker op hetzelfde concours laten lopen. Dat alles in combinatie met Verdi’s top instelling, gezondheid en hardheid heeft er voor gezorgd dat we meer dan tien jaar van hem hebben kunnen genieten op het hoogste niveau. De keuze om afscheid te nemen op Indoor Brabant was voor ons een vanzelfsprekende: hij is gefokt in Brabant, hij heeft een Brabantse ruiter en mede-eigenaar, en het is een geweldig mooi concours. Het is een uniek paard en een uniek verhaal. Verdi is de meest winnende en duurzame hengst ooit”, besluit Nijhof. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »