De geneeskrachtige werking van zoethout bij paarden

  • Geplaatst op
  • Door Milou - Bron: Ewalia
  • Geplaatst in Ewalia, Zoethout
  • 0
De geneeskrachtige werking van zoethout bij paarden

Zoethout wordt al jaren gebruikt in de humane geneeskunde, maar kan ook voor paarden zeer effectief zijn. Vandaar dat Ewalia de zoethoutwortel heeft opgenomen in een van haar supplementen: Airway Respiratory Care Liquid.

Zoete smaak

De zoethoutwortel is afkomstig uit de warmere streken van het noordelijk halfrond en dankt zijn naam aan zijn zoete smaak. Bij paarden wordt zoethout voornamelijk gebruikt bij aandoeningen van de ademwegen en maagontstekingen, onder andere vanwege de slijmoplossende en ontstekingsremmende eigenschappen.

 

Humane geneeskunde

Zoethout kan bekend voorkomen van de humane geneeskunde. De zoethoutwortel of zoethout wordt al lange tijd gebruikt als huismiddel en is een van de oudste geneeskrachtige planten. Onderzoek van de zoethoutwortel heeft antivirale, antibacteriële en ontstekingsremmende effecten en een beschermend effect op de slijmvliezen aangetoond. Een van de belangrijkste bestanddelen van zoethout is Saponin Glychyrrhizin, dit is 50 keer zoeter dan suiker! Door zijn zoete smaak wordt zoethout ook gebruikt in de farmaceutische- en voedingsindustrie om de smaak te corrigeren of te verbeteren. Het is ook de grondstof voor dropproducten, die meestal worden gemaakt van verdikt waterextract van de zoethoutwortel gemengd met suiker, bloem, zetmeel en/of gelatine.

 

Supplement

Ewalia gebruikte de kracht van zoethout voor hun Airway Respiratory Care Liquid. Dit voedingssupplement ondersteunt de behandeling bij hoesten, verslijmde luchtwegen, astma, longemfyseem, chronische hoest en infecties bij paarden. Alle Ewalia kruidensappen zijn 100% natuurlijk en vers, een prachtig zuiver product!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »