Military Boekelo van start - *livestream*

Military Boekelo van start - *livestream*

Alle Nederlandse paarden zijn goed door de vet check gekomen op Military Boekelo, daarmee is het evenement officieel van start. TeamNL strijdt deze week om een Olympische ticket, je volgt hun verrichtingen vandaag via de livestream. Kom je naar Boekelo? Breng dan een bezoekje aan de stand van Equismart.

Voor TeamNL was er een dag voor aanvang van het evenement slecht nieuws toen Tim Lips zijn troef Eclips af moest melden. Na deze afmelding bestaat het Nederlandse team uit Merel Blom met Ceda, Andrew Heffernan met Gideon en Raf Kooremans met Dimitri. Tim Lips zal met zijn toppaard Bayro wel als vierde man fungeren. Hij zal niet de dressuur en de cross rijden, maar uitsluitend beschikbaar zijn voor het springen mocht een van de andere teamleden onverhoopt uitvallen. Dit kan omdat de landenwedstrijd volgens het zogenaamde Olympische format verreden wordt, waarbij een combinatie gedurende de wedstrijd mag worden vervangen. Mocht hiervoor gekozen worden, dan levert het wel 20 extra strafpunten op. 

 

Eerste dressuurdag

Een ander gevolg van het Olympic format is dat op de eerste dressuurdag al alle teampaarden in actie komen. Wil jij TeamNL vanuit thuis volgen? Dat kan, want de dressuur zal live te volgen zijn via het YouTube-kanaal van Military Boekelo. Klik hier voor een link naar de livestream. Wil je de uitslagen volgen, kan dat via Rechenstelle. Andrew Heffernan start om 09.37 uur, Merel Blom om 11.16 en Raf Kooremans om 13.52. Individuele ruiters Nina de Haas, Ilonka Kluytmans en Janneke Boonzaaijer komen vanmiddag aan de start. 

 

Tokio 2020

Boekelo is als finalewedstrijd van de FEI Nations Cup uitermate belangrijk voor TeamNL. Het is de laatste mogelijkheid om een startbewijs binnen te halen voor de Olympische Spelen in Tokio. Het laatste beschikbare startbewijs voor een team gaat naar het beste, nog niet voor de Olympische Spelen geplaatste land in de eindstand van de FEI Nations Cup. Grote concurrenten voor dit laatste team-ticket zijn Zwitserland en België. TeamNL heeft nu een kleine achterstand op Zwitserland en staat net voor België. De Nederlandse ruiters kunnen jouw steun dus goed gebruiken!

 

Bezoek Boekelo

Military Boekelo is een van de grootste eventingwedstrijden van Nederland en daarmee een prachtige kans om te gaan genieten van deze unieke sport. Entreetickets zijn verkrijgbaar aan de kassa. Naast mooie sport, heeft Boekelo een uitgebreid strodorp te bieden. Ook Equismart vind je dit weekend in het strodorp op Military Boekelo! Equismart vind je aan het einde van het strodorp aan de linkerkant. Kom vrijblijvend langs om te kijken of te passen en maak kennis met de producten van onder andere Dominick en Noble Equestrian. Equismart staat dit weekend voor je klaar om al je vragen te beantwoorden! En ben je een waterdichte jas of fijne schoenen vergeten, dan ben je bij ons aan het juiste adres. 

Bron: Equismart/KNHS

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »