Volg de ontknoping van Military Boekelo

Volg de ontknoping van Military Boekelo

Volg vandaag de ontknoping van Military Boekelo! Merel Blom staat momenteel aan de leiding in het NK Eventing. Dominick en Equismart zijn aanwezig op dit evenement.

Het Nederlandse eventingteam had het geluk dit weekend niet aan hun zijde. Na een ongelukkige uitsluiting van Andrew Heffernan met zijn nog jonge paard Gideon, liet het team in totaal 241,60 strafpunten noteren. Volgens het nieuwe Olympische format, rijden er geen vier maar drie ruiters in een landenteam en is er geen wegstreepresultaat meer. Daarmee lijkt een ticket naar de Olympische Spelen in Tokio alleen nog maar in theorie mogelijk. De grote concurrenten, België en Zwitserland, hadden wel drie ruiters foutloos aan de eindstreep. 

 

NK Eventing

Military Boekelo geldt naast finale van de FEI Nations Cup ook als Nederlands Kampioenschap Eventing. In de tussenstand van het NK staat Merel Blom momenteel aan de leiding, gevolgd door Jordy Wilken en Raf Kooremans. Merel heeft een voorsprong opgebouwd van maar liefst 20 strafpunten. Ze reed gisteren een foutloze cross, maar liep wel tegen wat tijdfouten aan. Merel was teleurgesteld dat het Nederlandse team geen beter resultaat heeft weten te realiseren, maar zeer blij met haar eigen rit. “Het was weer genieten om dit samen met mijn paard te kunnen doen. Ceda is echt een uniek goed paard, daar bof ik zo onwijs mee. Ik heb een hele mooie ronde gehad, ik heb een ander bit uitgeprobeerd en dat ging heel goed. Aan het einde liep ik er wel iets tegenaan dat ze wel heel enthousiast werd, maar het is goed uitgepakt. Aan het slot van de cross heb ik een keer een alternatief gereden, dat was zo afgesproken met de onze bondscoach. Dat heeft wel net een paar seconde teveel gekost, maar was toen nog in het belang van het team. Het is heel jammer dat we een slechte start hadden met het team. Andrew ging voor ons als eerste van start. Hij reed een jong, goed paard, maar het zat allemaal net niet mee. Toen was het aan mij om een goede ronde neer te zetten.”

 

Live

Wil je de ontknoping van het NK Eventing vandaag live volgen? Dat kan via de website van Military Boekelo. Het is nog veel mooier om het vandaag in het echt te bekijken! Ben jij erbij, bezoek dan zeker de stand van Equismart. Deze vind je aan het einde van het strodorp aan de linkerkant. Boekelo is echt een van de laatste outdoorwedstrijden, dus dit is het perfecte moment om jezelf en je paard voor te bereiden op de winter! Naast de topkwaliteit winterdekens van Dominick shop je in onze stand onder andere ook de waterdichte jassen van Noble Equestrian

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »